top of page
Search

איך למצוא את היועץ הנכון

  • Momy Shoshani
  • Dec 16, 2018
  • 3 min read

איך למצוא את יועץ ה ERP הנכון

יישומי ERP מנוהלים פעמים רבות ע"י מנהלים בעלי ניסיון קטן ביישום. רבים ממנהלי הפרוייקטים האלה מסרבים להתקשר עם יועץ. כתוצאה מכך, ארגונים נאבקים על בחירת ה ERP הנכון מבין ההצעות שקבלו. כשהם, בסופו של דבר, בוחרים במערכת ERP, הם מתקשים לממש את מלא היתרונות של המערכת החדשה.

אין ספק שמנהלי פרוייקטי ERP יכולים לקבל הדרכה מגורם צד שלישי. אבל, מציאת השותף המתאים ליישום היא לא משימה קלה.

להלן ארבעה טיפים למציאת שותף שאפשר לסמוך עליו ליישום ERP :

טיפ ראשון : וודא שהיועץ לא קשור לספק מסויים

יועץ ERP עצמאי, אינו קשור בקשרים כלכליים ליצרן ERP מסוים. הוא מעוניין אך ורק בהצלחת מהלך הטרנספורמציה הדיגיטלית של הלקוח.

שותפים מועדפים בד"כ קשורים במכירה או שירות למערכות מסוימות. זה המצב עם חברות יעוץ, בעיקר גדולות, שמתמחות במספר מערכות בלבד ומקבלות אחוזים על מכירת המוצר. אם מדובר במערכות קטנות יותר, הרי שהיצרן הוא זה שבדרך כלל עושה את היישום. יתכן שהארגון רוצה מערכות גדולות, כמו Oracle או SAP, אבל אין עליו לפסול פתרונות אחרים שעונים לצרכיו העסקיים. הארגון לא ידע אף פעם מה הוא מחמיץ אם לא ישכור את שירותיו של יועץ בעל חופש להמליץ על כל מערכת.

יתרון נוסף לשכור יועץ עצמאי, כמו יועצי IT 4 SMB, הוא שליועצים כאלו ישנה בדרך כלל מתודולוגית משא ומתן עם ספקי ERP שמבוססת על מאות משאים ומתנים עם יצרנים שונים.

טיפ שני: הבן את המתודולוגיה של היועץ

כאשר בוחרים חברת יעוץ, יש להבין את מתודולוגית היישום שלה ומאין היא נובעת. חברות יעוץ רבות משתמשות במתודולוגיה אחידה שמקורה בארגוני הדרכה שונים. רק מעטות מבין החברות טורחות למנף את הידע שלהן למתודולוגיה משלהן.

המתודולוגיה צריכה להתמקד באנשים, תהליכים וטכנולוגיה באופן הוליסטי. ככל שארגונים רבים יותר מחפשים אחר הטרנספורמציה הדיגיטלית ולא אחר יישום ERP מסורתי, כך גדל הצורך בגישה ההוליסטית.

על הארגון לבדוק האם המתודולוגיה המוצעת גמישה מספיק כדי לענות לצרכיו. למשל, ארגונים מסוימים צריכים גישה של ניהול התהליכים העסקיים שמתמקדת בשיפור תהליכים מסוימים, בעוד אחרים צריכים גישה של ניהול תהליכים עסקיים שמטפלת בכל התהליכים. ל IT 4 SMB יש ניסיון רב בשתי הגישות. האמת היא שהמתודולוגיה צריכה להתפתח כמו שהטכנולוגיה מתפתחת. הארגונים כיום מצפים ליותר מהטכנולוגיה ורוצים יותר חדשנות מיועץ שלהם.

טיפ שלישי: וודא שליועץ ניסיון במגוון רחב של פלחי שוק

חלק חשוב בכל RFP הוא סעיף "ניסיון קודם". יתכן שלחברת הייעוץ יש ניסיון בארגונים דומים לארגון שלך. אבל, חברות ייעוץ שמתמחות רק בפלח השוק שלך יכולות להיות בעלות זווית ראיה צרה בשל המיקוד שלהן.

חברת הייעוץ האידיאלית ממנפת את הניסיון המיטבי מהרבה פלחי שוק. היועצים שלה הם מומחי תפעול עם ניסיון מעשי בפתרון בעיות דומות לאלו שהלקוחות שלהם מתמודדים איתן.

טיפ רביעי: רמת הגיוון בצוות הייעוץ

אנשים בעלי רקע שונה ייגשו לבעיות באופן אחר ומנקודות מבט שונות. גיוון זה יכול לעזור לארגון בבניית יתרון תחרותי. מנהלי פרוייקטים יודעים זאת ומאיישים את הצוות שלהם בעובדים ממחלקות שונות בארגון. האם חברת הייעוץ עובדות כך?

חברות יעוץ רבות מביאות את אותו צוות לכל פגישת מכירות ומצגת, ללא קשר להתאמתו לתרבות הארגונית. כל הצוות עבד באותן חברות ורואה את הדברים דרך אותה נקודת מבט. איפה הדעות והכישורים השונים שנדרשים לטרנספורמציה בארגון? היכן ההבנה הגלובלית הנדרשת לשיפור היתרון התחרותי בו?

חברות הייעוץ המובילות משתמשות במשאבים מגוונים, שמשתפים פעולה, פנים אל פנים, כדי לעזור לכל ארגון להשיג את החזון האסטרטגי שלו.

איזה יועץ תשכור?

ארגונים שאף פעם לא בחרו יועצי ERP עומדים בפני כמויות מידע עצומות, שיכולות להפוך במהירות למכריעות. הטיפים שנתתי יכולים לתת לארגונים קריטריונים לבחירה בעת ראיון או בחירת שותף ליישום.

האם תבחר חברת יעוץ שמשתמשת במתודולוגיה צפויה וממליצה על מערכת ERP חזויה מראש, או בחברה שחושבת מחוץ לקופסה?

נכתב ע"י מומי שושני


 
 
 

Comments


Subscribe

©2018 by IT-4-SMB. Proudly created with Wix.com

bottom of page